מתכון לעוגיות מושלגות בטעם אגוזים
עוגיות מושלגות בטעם אגוזים – השילוב המושלם בין קראנצ'יות מבחוץ לרכות אגוזית מבפנים. ביס אחד מהכדור הלבן הזה ואתם נשאבים לטעם ממכר של אגוזים קלויים, קינמון ותמרים
מושלגות אגוזים צילום: אסתי
מתכון לעוגיות מושלגות בטעם אגוזים / אסתי
המצרכים לעוגיות מושלגות בטעם אגוזים:
- אגוזים
- 1 כוס סוכר
- קמצוץ אבקת אפיה (פחות מרבע כפית)
- 1/4 כפית ממרח תמרים
- 1 כף קמח מצה
- 1 כפית קינמון
- 2 ביצים
אופן הכנה לעוגיות מושלגות בטעם אגוזים:
- מניחים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור בחום 170 מעלות וקולים אותם במשך כ 10 דקות
- טוחנים ומודדים בכוס חד פעמית קרטון 3 כוסות אגוזים טחונים
- מוסיפים כוס אחת של סוכר ואת שאר המצרכים מערבבים היטב .
- אם העיסה מרגישה יבשה מידיי ניתן להוסיף כפית אחת עד 2 ביצה (מביצה נוספת)
- יוצרים כדורים ומגלגלים אותם באבקת סוכר ומניחים בתוך עטרות נייר
- מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להתבקעות העוגיות
- ממתינים 2 דקות נוספות ומוציאים – סך הכל אפייה של 12 דקות בערך .
בהצלחה רבה ובתאבון
