מתכון לעראייס במצה
מירב מלכה
18.04.25
פשטידת מעקודה צילום: אפרת סיאצ'י
פשטידת מעקודה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים
כוס וחצי תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)
בצל בינוני קצוץ מטוגן
3 ביצים
רבע כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
שני שליש כפית מלח
כפית אבקת מרק
רבע כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
חממו תנור מראש ל190 מעלות ושמנו תבנית עגולה בקוטר 21.
רסקו את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג, וערבבו עם אפונה וגזר, בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה. תבלו במלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.
צקו את התערובת לתבנית המשומנת, ושטחו לגובה אחיד, הכניסו לתנור למשך כ-45 דקות.
הוציאו מהתנור והניחו לפשטידה להתקרר לגמרי. לאחר התקררות והתייצבות, הפכו אותה על צלחת שטוחה והגישו לשולחן.
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י
מירב מלכה
18.04.25
חני לוין
06.04.25
חיים בורנשטיין
10.04.25
חני לוין
18.04.25
חני לוין
15.04.25
חיים בורנשטיין
06.04.25