מתכון למופלטה מוצלחת וטעימה
שרה שבבו
19.04.25
מוקפץ סיני צילום: pexels
מוקפץ בסגנון סיני
מצרכים:
חב' נודלס או אטריות דקות
1 בצל חתוך לטבעות דקות
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום (גמבה) חתוכה לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות דקות (לא חובה)
1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות
חופן עלי כוסברה קצוצים
6 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
מעט פלפל שחור
מעט מלח
לאוהבים: שומשום לקישוט
אופן הכנה:
הכינו את הנודלס / האטריות, לפני הוראות שעל גבי האריזה וסננו.
חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את השום, הפלפלים והפטריות. והוסיפו מעט מלח ופלפל שחור, כסו את המחבת ובשלו על אש בינונית במשך כרבע שעה, עד שהירקות מתרככים מעט.
הוסיפו את הנודלס המבושל וטבלו ברוטב סויה, צ'ילי מתוק, וסילאן ערבבו היטב במשך דקה. הוסיפו את עלי הכוסברה וערבבו עוד 2 דקות, עד לספיגת הטעמים, פזרו מעט שומשום למראה מושלם.
בהצלחה רבה ובתאבון
שרה שבבו
19.04.25
חיים בורנשטיין
10.04.25
חיים בורנשטיין
07.04.25
נועם זיגדון
08.04.25
חיים בורנשטיין
06.04.25
חני לוין
19.04.25