מתכון לחיתוכיות גבינה כשרות לפסח
חני לוין
06.04.25
אורז צהוב עם חזה עוף וירקות צילום: pixabay
אורז צהוב עם קוביות חזה ועוף וירקות
מרכיבים:
לאורז:
2 כוסות אורז
מעט שמן.
3 כוסות מים
מלח.
2 כפיות כורכום
לחזה העוף:
חזה עוף חתוך לקוביות
3 כפות שמן.
מלח.
פלפל שחור.
לירקות:
2 גזרים מגורדים
1 פלפל אדום (גמבה) חתוך למקלות ארוכים ודקים
2 כפות רוטב סויה מתוק.
מלח
פלפל שחור
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק להגשה
אופן ההכנה:
הכינו את האורז: שטפו היטב את האורז וסננו הכינו לסיר, הוסיפו מים, שמן, מלח וכורכום, הביאו לרתיחה. ערבבו היטב והנמיכו את האש, בשלו כ-20 דקות בסיר מכוסה, וכבו את האש. השאירו את הסיר מכוסה.
הכינו את העוף: חממו מחבת עם מעט שמן והקפיצו את חזה העוף, תבלו עם מלח ופלפל שחור והמשיכו להקפיץ עד שחזה העוף מבושל היטב. הוציאו על נייר סופג.
הכינו את הירקות: חממו מחבת עם מעט שמן, הוסיפו את הגזר והפלפל האדום והקפיצו מעט, הוסיפו את המלח והפלפל שהחור והמשיכו להקפיץ. הוסיפו את הרוטב סויה, והקפיצו 2 דקות נוספות.
הוסיפו את האורז וקוביות החזה למחבת עם הירקות והקפיצו בעדינות, עוד כ 3 דקות,
הגישו חם ופזרו מעל בצל ירוק קצוץ לקישוט.
בהצלחה ובתיאבון.
חני לוין
06.04.25
חני לוין
15.04.25
חני לוין
19.04.25
נועם זיגדון
08.04.25
חיים בורנשטיין
10.04.25
שרה שבבו
07.04.25