מתכון לחזה עוף ממולא בבשר וירקות
זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אפייה: 25 דקות.
המצרכים לחזה עוף ממולא בבשר וירקות:
- 7 יחידות חזה עוף דק (שניצל)
לתערובת המילוי:
- 300 גר' בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 גמבה אדומה קטנה קצוצה
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצים
- מעט פלפל שחור
- מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 1/2 כפית כמון
לרוטב:
- 1/2 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוץ
- 1 כפית מרק עוף
- פלפל שחור
- מלח
- מעט כורכום
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה לחזה עוף ממולא בבשר וירקות:
הכנת המילוי:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפים את הגמבה והגזר הקצוצים ומטגנים 7 דקות
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי הצבע .
- מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה / הכוסברה מערבבים קלות, מורידים מהאש ומצננים
- משטחים את חזה העוף על ניילון נצמד וחובטים מעט בפטיש שניצלים.
- מניחים כף מהמילוי בצד הקרוב לגוף ומגלגלים בזהירות כמו רולדה קטנה.
- אופן הכנת חזה העוף. קרדיט: עליזה עליון
- ניתן להניח על חתיכת נייר כסף ולגלגל לצורת סוכריה, כך הצורה תהיה יותר מדויקת
- מכניסים לקירור למשך חצי שעה, פותחים את נייר הכסף ומניחים את החזות הממולאים בתבנית אפיה
הכנת הרוטב:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב עד להסמכה
- יוצקים את הרוטב מעל הממולאים, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות או עד לבישול מלא של החזות.
- מידי פעם ליצוק מהרוטב על החזות
- מגישים לצד אורז או ירקות קלויים
הערה: ניתן למלא עם מילוי בשר בלבד, ללא תוספת ירקות ולהוסיף צנוברים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון