מתכון לעוגת גבינה עם סירופ מייפל וקוקוס
המצרכים לעוגת גבינה עם סירופ מייפל וקוקוס:
מידות אוניברסליות
רינג מרובע גודל 24 סנטימטר משומן וסגור מצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף
לבסיס העוגה:
- 2 ביצים גודל לארג'
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 ועוד 1/2 כוסות קמח
- 1/4 כוס שמן
למלית הגבינה:
- 1 ק"ג גבינה 5%
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 4 ביצים גודל לארג'
- 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 קמח
- גרידת לימון
לשטרויזל:
- 110 גרם קוביות חמאה קרה
- 110 גרם סוכר דמררה
- 110 גרם קמח
- 110 גרם קוקוס
- צבע מאכל ירוק נאון אופציונאלי
אופן ההכנה לעוגת גבינה עם סירופ מייפל וקוקוס:
הכנת בסיס העוגה:
- מקציפים בתוך קערה עמוקה במטרפה ידנית ביצים וסוכר כדקה
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לאיחוד
- יוצקים את הבלילה לרינג ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 10 דקות
- מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל150 מעלות
הכנת מלית הגבינה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה, יוצקים אותם על גבי הבסיס ומניחים בצד עד להכנת השטרויזל
הכנת השטרויזל:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים עד למראה פירורי
- מפזרים אותם מעל מלית הגבינה ואופים את העוגה על חום 150 מעלות במשך כשעה וחצי או עד להתייצבות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שולמית שחר.