מתכון לעוגת תמרים לחה ועסיסית
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.
המצרכים לעוגת תמרים לחה ועסיסית:
- 3 ביצים גדולות
- 3/4 כוס סוכר (ניתן להמיר בחצי כוס סוכר חום ורבע רגיל)
- 1/2 קופסא ממרח תמרים
- 1 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 2 כוסות קמח
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1 כוס מים רותחים
- 1 שקית אבקת אפיה
- ניתן להוסיף אגוזים קצוצים / גרד מלימון.
אופן ההכנה לעוגת תמרים לחה ועסיסית:
- מחממים תנור ל165מעלות, (לא טורבו)
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ4 דקות .
- מוסיפים בהדרגה שמן, תמרים, מים ולאח"מ את יתר המצרכים מלבד הקמח ממשיכים בהקצפה ומוסיפים לקרת הסוף את הקמח, מקציפים עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים תבנית בקוטר 24 ומפזרים מעט סוכר
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים ולתנור שחומם מראש על 165 מעלות למשך כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים מעט ועוטפים בניילון נצמד (זה תורם לעסיסיות)
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון