מתכון למקלוני לחם גבינה מושחתים
זמן ההכנה: 120 דקות. זמן האפייה: 25 דקות.
המצרכים למקלוני לחם גבינה מושחתים:
מידות אוניברסליות
- תבנית חד פעמית שטוחה וגדולה 31 על 43 סנטימטר, מרופדת בנייר אפיה
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות שמן
- 2 + 1/4 כוסות מים
- 2 כפיות מלח
למלית:
- 125 גרם גבינה לבנה
- 125 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 250 גרם קוטג'
- 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 250 גרם גבינת שמנת
- 1 ביצה גודל לארג'
- 1 כף פטרוזליה יבשה
- 1 כפית פלפל ארבע העונות או פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה למקלוני לחם גבינה מושחתים:
הכנת המלית:
- מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה, ומחלקים את המלית ל4 חלקים שווים.
הכנת הבצק:
- מכניסים לקערת המיקסר את השמרים עם הקמח והסוכר ומערבבים מספר שניות עם וו לישה, מוסיפים את יתר המצרכים ולשים את הבצק במשך 8-10 דקות
- מורחים את הבצק במעט שמן ומכסים אותו עד להכפלת הנפח
- מעבדים אותו ידנית כדקה אחת ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים
- מרדדים בסבלנות כל חלק על גבי נייר אפיה לגודל כמעט כמו של נייר האפיה
- מורחים עליו 1/4 מהמלית ומגלגלים לגלילה
- חותכים כל גלילה לאורך ל2 חלקים ומניחים אותם בתבנית כשהחלק החתוך הוא כלפי מעלה.. בסך הכל יוצאים 8 חצאים של רולדה שמניחים אותם בתבנית חלק ליד חלק.
- אופן הכנת מקלות לחם גבינה. קרדיט: שולמית שחר.
- מפזרים מעל פטרוזליה יבשה ומשאירים לתפיחה נוספת של שעה לפני שאופים את המאפה
- בזמן ההתפחה השניה מדליקים תנור על חום של 160 מעלות,
- לאחר ההתפחה השניה מכניסים, מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה
- מיד כשמוציאים את המאפה מהתנור מורחים מעליו 50 גרם חמאה מומסת
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שולמית שחר