מתכון לבצל במילוי תערובת בשר ועשבי תיבול
זמן ההכנה: 90 דקות. זמן בישול: 60 דקות.
המצרכים לבצל במילוי תערובת בשר ועשבי תיבול:
למילוי:
- 300 גר' בשר בקר טחון
- 1 בצל מגורד
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כוס עשביי תיבול קצוצים. פטרוזיליה וכוסברה
- 1 כף פירורי לחם
- תבלינים.
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מעט קינמון
- מעט ראס אל חנות
- מעט כורכום
- צ'ילי גרוס
- מעט אגוז מוסקט
- 1/4 כוס מים
לרוטב:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לאורך
- 2 עליי כרפס קצוצים
- מעט פלפל שחור
- 1 כף שטוחה אבקת מרק
- 1 כפית סילאן
- מעט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה לבצל במילוי תערובת בשר ועשבי תיבול:
- חורצים לאורך את הבצל עם סכין עד לאמצע הבצל
-
- מכניסים לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ10 דקות, הבצל מתפרק לבד
- בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
- לוקחים כל פלח של בצל וממלאים בתערובת הבשר, מהדקים היטב ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה יפה.
- מוסיפים את הכרפס, כפית סילאן, כף אבקת מרק בצל ו2 כוסות מים, מערבבים היטב ומוסיפים את הבצלים הממולאים, זה לצד זה.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כשעה עד לקבלת רוטב סמיך
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון