מתכון לקינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן
אופן ההכנה: 40 דקות.
המצרכים לקינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן:
לקראמבל פקאן:
- 100 גר' חמאה
- 100 גר' קמח
- 1/2 כפית נס קפה
- 60 גר' פקאן
- 100 גר' סוכר
לקרם מקרמל:
- 30 גרם סירופ תירס
- 200 גרם סוכר
- 200 גר' שמנת מתוקה מחוממת
למוס גבינה:
- 1 גבינה לבנה 9 %
- 1 שמנת חמוצה
- 3 כפות גדושות אבקת סוכר
- 1 כפית גרידת לימון
- 3 גר' ג'לטין
- 15 גר' מים
- 220 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה לקינוחי כוסות מוס גבינה עם קרם קרמל וקראמבל פקאן:
הכנת הקראמבל:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים וטוחנים היטב עד לקבלת פירורים.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ15 דקות, לקראת סוף האפיה מפוררים מעט במזלג
הכנת קרם קרמל:
- בסיר מכניסים את הסירופ והסוכר וממיסים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב תמידי בכף עץ או מרית עד לקבלת צבע ענברי עמוק.
- מוסיפים לאט לאט את השמנת המחוממת וממשיכים לערבב על להבה בינונית עוד כ3 דקות.
הכנת מוס גבינה:
- בקערית מערבבים את המים והג'לטין ומניחים במקרר להתמצקות.
- מקציפים את השמנת המתוקה למרקם רך מאוד ומעט נוזלי ( 80% הקצפה).
- מקערה נוספת מכניסים את הגבינה, אבקת הסוכר, גרידת הלימון והשמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- את הג'לטין מוציאים מהמקרר וממיסים במיקרוגל במשך 10 שניות.
- לוקחים מעט מתערובת הגבינה ומערבבים עם הג'לטין ולאחר מכן מאחדים ביחד עם כל שאר התערובת.
- מאחדים את הקצפת עם תערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
הרכבת קינוחי הכוסות:
- מזלפים בכוס שכבה של מוס גבינה, מעליו מזלפים שכבה דקה של קרם קרמל ומעליו מפוררים את הקראמבל, מזלפים שוב ממוס הגבינה, קרם קרמל ומלמעלה מסיימים בקראמבל.
- שומרים בקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועה עליון