מתכון לפטיפור חלומי לימון ופקאן על בסיס פריך שקדים בעיטור נוגט / שולמית שחר
המצרכים לפטיפור חלומי לימון ופקאן על בסיס פריך שקדים בעיטור נוגט:
מידות אוניברסליות
לבסיס פריך שקדים:
- 240 גרם קמח
- 100 גרם אבקת סוכר
- 35 גרם אבקת שקדים
- קורט מלח
- מעט תמצית וניל
- 120 גרם חמאה קרה (או מחמאה)
- צבע מאכל ג'יל ירוק נאון
- 1 ביצה גודל לארג'
לעיטור שוקולד נוגט:
- (רצוי להכין יום לפני)
- 225 גרם שוקולד לבן (אפשר פרווה)
- 150 גרם שוקולד מריר
- 30 גרם מחית פרלינה
- 40 גרם חמאת קקאו
- 15 גרם פולי קקאו
לעוגת לימון פקאן:
- 4 ביצים גודל לארג'
- 300 גרם סוכר
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 100 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)
- 500 גרם שמנת מתוקה (אפשר צימחית)
- קורט מלח
- 1 סוכר וניל או מעט תמצית וניל
- קליפת לימון מגורדת
- 250 גרם קמח תופח
- 50 גרם קוקוס
- 100 גרם אגוזי פקאן גרוסים
אופן ההכנה לפטיפור חלומי לימון ופקאן על בסיס פריך שקדים בעיטור נוגט:
הכנת בסיס פריך שקדים:
- במעבד מזון מערבבים את כל החומרים פרט לביצה עד למראה פירורי
- מוסיפים את הביצה ומעבדים את המסה עד לאיחוד ותו לא
- מרדדים את הבצק בין 2 דפי גיטרה או 2 ניירות אפיה לעובי של כ3 מילימטר ומקפיאים למשך שעה לפחות
- קורצים עם קורצן את הבצק (או חותכים מלבנים עם סכין) ומניחים את מה שחתכנו על גבי סילפאן ומקפיאים שוב לפחות שעה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות למשך כ15 עד 17 דקות (תלוי בסוג התנור)
- מצננים היטב לפני שמשחררים את העוגיות מהמשטח
הכנת עיטור שוקולד נוגט:
- ממיסים במיקרו את השוקולדים בפולסים קצרים של 30 שניות ומערבבים בין לבין עד להמסה מלאה
- מוסיפים לשוקולדים את שאר המצרכים ומערבבים ויוצקים את המסה לתבניות הרצויות
- מקפיאים לפני חילוץ
הכנת עוגת לימון פקאן:
- מחממים תנור ל160 מעלות
- במיקסר מקציפים ביצים שלמות 3 דקות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף בהיר ותפוח
- מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים את מיץ הלימון, החמאה, השמנת המתוקה, המלח, תמצית הוניל וגרידת הלימון ולבסוף מוסיפים את הקמח הקוקוס ואגוזי הפקאן כשהם מעורבבים יחד
- יוצקים את המסה לרינג מרובע גודל 35 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף עד הזהבה
- מצננים ומקפיאים את העוגה כשעה לפני שחותכים אותה למלבנים
הרכבת הפטיפור:
- מצמידים כל חתיכת עוגה לבסיס השקדים עם מעט ממרח שוקולד או ממרח אחר
- מניחים מעל העוגה את קישוט השוקולד נוגט לאחר שמרחנו גם אותו במעט ממרח ומקשטים לפי טעמכם
בהצלחה רבה ובתאבון