מתכון לעוגת גבינה וריבת חלב על בסיס פריך בייגלה / מאת: שולמית שחר
המצרכים לעוגת גבינה וריבת חלב על בסיס פריך בייגלה:
מידות אוניברסליות
ראשית נשמן רינג בקוטר 24 ס"מ ונסגור אותו בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף
לבסיס הפריך בייגלה:
- 250 גרם בייגלה כלשהו
- 180 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
לבלילת הגבינה:
- 450 גרם גבינת שמנת
- 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- 200 גרם שמנת חמוצה (מיכל אחד)
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- סוכר וניל או מעט תמצית וניל
- 220 גרם ריבת חלב
- 1/3 כוס קמח
- 4 ביצים בגודל לארג'
אופן ההכנה לעוגת גבינה וריבת חלב על בסיס פריך בייגלה:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומתחילים.
הכנת בסיס פריך בייגלה:
- במעבד מזון טוחנים את הבייגלה עד לקבלת פירורים דקים מאוד מאוד מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת ומעבדים עד לאיחוד מהדקים את המסה בתחתית הרינג ומפלסים אותה היטב
הכנת המלית:
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים מלבד הביצים
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לאיחוד
- יוצקים את הבלילה מעל גבי בסיס הבייגלה ואופים כ75 דקות עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז...
- מצננים את העוגה היטב ומפזרים מעליה קוקוס מקורמל (ניתן לפזר קוקוס מקורמל בטעם ריבת חלב שמכינים בבית, מתכון להכנה שלו יפורסם בקרוב) ומעבירים למקרר למספר שעות לפני חיתוך ועדיף לילה.
- למחרת מיישרים מעט את הקצוות ומכינים במקביל קפה שאהוב עליכם
בהצלחה רבה ובתאבון