מתכון לעוף ברוטב עגבניות ובצל
המצרכים לעוף ברוטב עגבניות ובצל:
- 5 חלקי עוף
- 1 בצל פרוס לטבעות
- 2 עגבניות פרוסות לעיגולים
- 1 כף פפריקה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- מעט פלפל שחור
- שמן
- 1 כוס מים רותחים
- כוסברה / פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה לעוף ברוטב עגבניות ובצל:
- בתבנית ח"פ מניחים את פרוסות הבצל והעגבניות ומעליהם את חלקי העוף.
- בקערה מכניסים את התבלינים מלבד אבקת המרק, מוסיפים שמן בנדיבות ומערבבים היטב לאיחוד.
- את רוטב התבלינים שנוצר יוצקים על העוף ומעסים היטב כך שכל חלקי העוף יקבלו מהרוטב.
- מוסיפים לכוס מים רותחים כף אבקת מרק, מערבבים היטב, שופכים לתוך התבנית ומפזרים על העוף את הירק הקצוץ.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ100 דקות (שעה וארבעים) עד להשחמה יפה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: אפרת ושדי