מתכון לרולדה במילוי קרם שוקולד לבן / מאת: מירב מלכה
המצרכים לרולדה במילוי קרם שוקולד לבן:
לרולדה:
- 5 ביצים
- 5 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית אבקת אפיה
- 5 כפות גדושות של קמח
לקרם שוקולד לבן:
- 1 שמנת מתוקה / או ריץ
- 1 חב' פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 30 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה לרולדה במילוי קרם שוקולד לבן:
הכנת הרולדה:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערת החלמונים מוסיפים את יתר המצרכים מלבד הקמח ומערבבים היטב.
- מאחדים את הקצף עם תערובת החלמונים ומערבבים באיטיות בתנועות קיפול. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב באיטיות עד לאיחוד.
- שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 180 דקות.
- לאופן הכנת צורת הרולדה בשני צבעים לחצו כאן לצפייה >>
- לאחר האפיה מוציאים ומגלגלים את הרולדה יחד עם הניר אפיה ומשאירים מגולגל עד לקירור מוחלט.
הכנת הקרם:
- מקציפים את השמנת מתוקה (או ריץ) עם פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.
- בקערית נפרדת ממסים את השוקולד הלבן ו30 גרם שמנת מתוקה ומערבבים היטב.
- מאחדים את תערובת השוקולד הלבן עם הקצפת בתנועות קיפול ומערבבים באיטיות.
- פותחים את הרולדה, מורחים את הקרם ומגלגלים בחזרה.
בהצלחה רבה ובתאבון.