מתחילת השנה עשרות נתפסו נוהגים במהירות של 190 קמ"ש ויותר
על פי נתוני אגף התנועה, יותר מ-30 נהגים נתפסו כשהם נוסעים במהירויות חריגות. המהירות הגבוהה ביותר שנרשמה - 239 קמ"ש בכביש 6
מסתבר שבכבישי ישראל יש לא רק נהגים, אלא גם טייסים. נתוני אגף התנועה שהגיעו ל"ישראל היום" מראים כי מאז תחילת השנה ועד סוף חודש מאי, יותר מ-30 נהגים נתפסו במהירויות חריגות של 190 קמ"ש ויותר. כך דיווח.ירון דורון ב 'ישראל היום'.
המהירות הכי גבוהה שנקלטה על ידי שוטרי אגף התנועה היא מהירות בלתי נתפסת של 239 קמ"ש. מקרה זה אירע בכביש 6 בקטע שבו המהירות המותרת היא 110 קמ"ש - כלומר, הוא נסע במהירות של 129 קמ"ש יותר מהמותר. במקום השני נתפס נהג במהירות של 232 ק"מ בנתבי איילון, שם המהירות המותרת היא 90 קמ"ש. במקום השלישי נתפס נהג במהירות 225 קמ"ש בכביש 44.
כל הנהגים שנתפסים במהירות של יותר מ-51 קמ"ש מהמהירות המותרת בדרך בין עירונית ויותר מ-41 קמ"ש מהמהירות המותרת בדרך עירונית, רישיונם נשלל מנהלתית במקום ל-30 יום על ידי קצין תנועה, והם מקבלים זימון לשיפוט מהיר בבית משפט לתעבורה. נהגים שנוסעים במהירות מופרזת מאוד אף נעצרים. מאז תחילת השנה, 22 נעצרו.
מתחילת השנה ועד סוף חודש מאי נרשמו יותר מ-128,300 דו"חות בגין מהירות מופרזת. מתוכם, 7,360 מהמקרים גררו הזמנות לדין בשל מהירות מופרזת חריגה, הן בדרך עירונית והן בדרך בין עירונית. 3,735 נהגים נתפסו כשהם נוהגים במהירות של יותר מ-51 קמ"ש מעל המותר בדרך בין עירונית. מתחילת השנה נרשמו 131 הזמנות לדין לנהגים שנסעו בכביש 6, במהירות חריגה של מעל 51 ק"מ מעל המותר.
ובאשר לתוצאות הנהיגה המסוכנת, מתחילת השנה התרחשו 138 תאונות קטלניות. 22 מתוכן בשל מהירות מופרזת. באגף התנועה מציינים: "נהג שנוהג במהירות מופרזת צריך לדעת שהוא מסכן את עצמו, את יושבי הרכב והמשתמשים הנוספים בדרך, ושבמקרה של תאונה הם עלולים להיות הקורבנות הבאים".
נצ"מ אתי מאירסון, מפקדת משטרת התנועה ארצית: "במהלך פעילויות אכיפה של שוטרי אגף התנועה בכל רחבי הארץ, אנו מזהים נהגים שמתעלמים מהציות להוראות החוק ונוהגים במהירויות מופרזות. נהיגה במהירות מופרזת מגבירה באופן משמעותי את הסיכון למעורבות בתאונה קשה או קטלנית. מדובר בסכנת חיים לא רק לנהג, שכן לא אחת מלבד הנהג יושבים ברכב בני משפחה, קרובים וחברים. רק השבוע נעצר נהג במהירות של 151 קמ"ש כשבנו הפעוט יושב ברכב