מתכון לאוסבוקו בתנור עם ירקות שורש
תבשיל קדירה משביע וטעים מאוד, שילוב הירקות עם קוביות הבשר, הסילאן ומגוון התבלינים יוצרים יחד מנה בשרית משובחת המתאימה לשבתות, חגים ואירועים מיוחדים | ארוחה שלמה בסיר אחד
מתכון לאוסבוקו בתנור עם ירקות שורש
המצרכים לאוסבוקו בתנור עם ירקות שורש:
- 6 יחידות בשר לאוסבוקו (לבקש מהקצב)
- 1/2 כוס שמן
- 6 תפו"א קטנים
- 6 גזרים
- 2 בטטות
- 3 שיני שום
- פטריות וערמונים (לא חובה)
- 3 בצלים גדולים
- 1 כף סילאן או דבש
- 1 כף מרק עוף
- 2 כוסות מים
- 1 כפית פלפל שחור
- תבלין גריל עוף
- מעט קינמון
- צ'ילי גרוס
- 1 כפית כורכום
- מעט מלח
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית טימין
אופן ההכנה לאוסבוקו בתנור עם ירקות שורש:
- קולפים את כל הירקות.
- את הבצלים חותכים לרצועות ומניחים בקרקעית הסיר . או בתבנית חסינת חום
- על הבצל מניחים את הבשר, מסביב מפזרים את כל הירקות
- לחצי כוס השמן מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב
- שופכים מעל הכל ומעסים את הבשר והירקות בכדי שכולם יקבלו מהרוטב
- יוצקים 2 כוסות מים / יין
- מכסים היטב בצורה הרמטית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 20 דקות
- מורידים ל170 מעלות ואופים כשעתיים וחצי עד לריכוך ובישול מלא של הבשר.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
