מתכון ללחוח סלק מוצלח
מתכון מעניין ומוצלח של 'לחוח', המשלב בתוכו מי סלק הגורמים לו להחליף את צבעו לגווני הסגול ומעניקים לו מראה מיוחד וחגיגי
מתכון ללחוח סלק מוצלח / שחר שולמית
מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה (180 מ"ל)
מתקבלות 12 יחידות גדולות או המון יחידות קטנות (פי 12)
המצרכים ללחוח סלק מוצלח:
- 2 כוסות מי סלק (מבשלים סלק מקולף ומשתמשים במים)
- 3 כוסות מים
- 2 כפות מחוקות שמרים יבשים
- 4 כפות מחוקות סולת
- 1 כף מלח
- 5 כוסות קמח
אופן ההכנה ללחוח סלק מוצלח:
- מערבבים בקערה גדולה
- את כל המצרכים מלבד הקמח ומניחים בצד לכמה דקות
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
- מבלדרים את המסה עד שהיא נוזלית וחלקה ללא גושים ומכסים להתפחה של כשעתיים (עד שהמסה במראה בועות בועות)
- מניחים במחבת טפלון קרה (מחבת שקעים של 7 יחידות) גובה של 1/2 סנטימטר מהמסה (כ2 כפות מהמסה... אם משתמשים במחבת גדולה יוצקים כל סבב מידה של מצקת מהמסה)
- מניחים את המחבת על הכיריים ומחממים אותה לחום בינוני עד שכל הלחוח מתייבש ונראה חורים חורים ובתחתיתו הוא זהוב מעט
- מניחים את הלחוח המוכנים על גבי שקיות ניילון (מכסים במגבת מטבח וחוצצים בניילון בין שכבה לשכבה כדי שלא ידבקו זה לזה)
- בכל סבב שוטפים את המחבת בחלק התחתון שלה עם מי ברז ומנגבים אותה וממשיכים עם התהליך עד לגמר כל הבלילה
בהצלחה רבה ובתאבון
