מתכון לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז
אוהבים מאפים עם קינמון? קבלו מתכון לסינבון מושלם שיעניק לכם קינוח ומאפה מתוק לכל עת, במיוחד כשמתחשק להתפנק על משהו חם ומענג
סינבון מאפה שמרים במילוי קינמון צילום: נועם זיגדון
מתכון לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז / נועם זיגדון
המצרכים לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- 100 גרם חמאה או מחמאה
- 2 כוסות מים חמימים רכה
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים
למילוי קינמון:
- 50 גרם מחמאה או חמאה
- ¼-1 כוסות סוכר לבן או חום
- 2 כפות קינמון
לגליז:
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כף עד ½-1 כפות מים
אופן ההכנה לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
הכנת המילוי:
- מכניסים לקערה את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד
הרכבת השושנים:
- מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים
- כל חלק פותחים למלבן דק וארוך
- מורחים כל מלבן בצק במילוי הקינמון ומגלגלים לרולדה
- מכניסים למקפיא ל-20 דקות
- חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- ומכניסים כל פרוסה לתבנית שקעים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שמזהיב
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב
הכנת הגליז:
- מערבבים את הסוכר עם המים, מזלפים מעל הסינבון ומפזרים גבישי סוכר לקישוט
בהצלחה רבה ובתאבון
