מתכון לעוגת גבינה אלפחורס מושלמת
מתכון קסום וקל להכנה המשלב את הטעמים האהובים של עוגת גבינה קלאסית עם ניחוח האלפחורס המוכר. בסיס פריך, מלית גבינה עשירה וגנאש שוקולד לבן איכותי - שילוב מושלם שיפתיע כל חך
עוגת גבינה אלפחורס צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת גבינה אלפחורס מושלמת / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת גבינה אלפחורס מושלמת
לתחתית:
- 1 שרוול פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות ריבת חלב
לעוגת גבינה:
- 4 ביצים L
- ½ כוס סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
- 2 כפות פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות ריבת חלב (לשיוש)
לגנאש:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כף ריבת חלב
- 2 כפות קוקוס
לקישוט:
- עוגיות אלפחורס
- קוקוס
אופן הכנה לעוגת גבינה אלפחורס בחושה:
הכנת הבסיס:
- טוחנים במעבד מזון את הפתי בר, החמאה המומסת וריבת החלב עד לקבלת תערובת פירורית. משטחים בתחתית תבנית בקוטר 24 ס"מ.
הכנת מלית הגבינה:
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים, הסוכר, הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הפודינג, הקורנפלור ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת העוגה:
- יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס הביסקוויטים.
- בעזרת כפית, מזלפים ריבת חלב על פני העוגה ובעזרת קיסם משיישים קלות את ריבת החלב עם הגבינה
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 40 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה יחד. מוסיפים את ריבת החלב והקוקוס ומערבבים היטב.
- יוצקים את הגנאש על העוגה הקרה ומפזרים קוקוס. מקשטים בעוגיות אלפחורס ומקררים מספר שעות לפני ההגשה.
טיפ: ניתן להכין את העוגה יום מראש לטעם עשיר יותר.
הערה: העוגה קצת רוטטת לאחר האפייה - זה בסדר!
בהצלחה רבה ובתאבון
