מתכון לעוגת קוקוס ופצפוצי שוקולד קלה וטעימה מאוד / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת קוקוס ופצפוצי שוקולד קלה וטעימה מאוד:
כוס מדידה אוניברסלית תבנית בנונית 22-24
- 5 ביצים L
- ¼-1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקיק אבקת אפיה
- 1 כוס קוקוס
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס שמנת צימחית
אופן ההכנה לעוגת קוקוס ופצפוצי שוקולד קלה וטעימה מאוד:
- מקציפים במהירות גבוהה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- מנמיכים את מהירות המיקסר ל-2
- מוסיפים בזילוף דק את השמן והמיץ תפוזים
- מוסיפים את הקוקוס ואת השוקולד המגורד
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים בתנועת קיפול את הקמח ואבקת האפיה
- יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש על 170° במשך כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ יוצא יבש
לגנאש:
- ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה על הגז או במיקרוגל
- מקררים את העוגה הייטב ומצפים בשוקולד המומס אפשר לפזר קוקוס לקישוט
בהצלחה רבה ובתאבון