מרק תירס בסגנון סיני, ללילה גשום במיוחד!
מרק סמיך כזה, מתוק-מלוח עם גרגרי תירס!!! כמה אתם הולכים להנות, כשטפטופי הגשם יתחרו עם טפיפות הכפית בצלחת המרק...
מרק תירס צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של תירס
- 5 כוסות מים
- 2 כפות אבקת מרק
- 4 כפיות סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח
אופן ההכנה:
- שופכים לסיר קופסאת שימורים אחת עם הנוזלים ובעזרת בלנדר ידני טוחנים למחית.
- מוסיפים לסיר גם את קופסאת התירס השנייה יחד עם הנוזלים שלה, מוסיפים גם את המים ומתבלים. מוסיפים את רוטב הסויה .
- מביאים את המרק לרתיחה. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור יחד עם מעט מים לתערובת חלקה ושופכים לסיר. ממשיכים לבשל את המרק עד שהוא מסמיך, בערך כ- 10 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.