תבשיל בשר חורפי: מרק בשר בקר פיקנטי עם ירקות צבעוניים
מתחשק לכם מנת בשר נימוחה ברוטב מרקי ופיקנטי? מנה מושלמת בהכנה קלה וידידותית שתעשה אתכם השפים של העונה ותזמין למטבח את כל המשפחה...
מרק בשר פיקנטי צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 2 ק"ג בשר בקר מספר 2 או 8
- 4 גזרים קלופים
- 2 גמבות אדומות
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- בצל גדול
- שמן לטיגון
- תבלינים: כף גדושה פפריקה, כפית חוויג' למרק, כפית פלפל שחור, כף מלח, כף אבקת מרק.
אופן ההכנה:
- נתריח את הבשר כשעה וחצי עד להתרככות, נפרוס לקוביות או לפרוסות בינוניות.
- נטגן את הבצל עם מעט שמן ונוסיף את קוביות הבשר
- נחתוך את הגמבות והגזר לפרוסות ונוסיף לבשר, נתבל ונשאיר לאידוי.
- נקלוף את תפו"א ונחתוך לקוביות גדולות. נוסיף מים רותחים לסיר הבשר ונתריח כחצי שעה נוספת על אש גבוהה.
- נוסיף את תפוחי האדמה וניתן להם להתבשל יחד עם כל התבשיל לעוד כחצי שעה עד להתרככות.
- נוודה שיש מספיק מים ברוטב ולפי הצורך נוסיף כוס מים רותחים.
- להגיש עם לחם טרי או שקדי מרק
בהצלחה וחורף חמים וטעים!