יותר טעים מזה אין: מתכון מוצלח (וסודי) לחלות מושלמות!
אני באמת רוצה שתדעו להכין בעיניים עצומות את החלות הכי טעימות והכי הכי מוצלחות, אז אני יושבת רגע להשקיע לכם את המתכון שהגעתי אליו אחרי כמה נסיונות ומתכונים שהכרתי, והוא נחשב למתכון המנצח במשפחה שלנו. פשוט שימו לב לכללים הקטנים ותתרגשו מתוצאה מושלמת!
חלות לשבת צילום: שאטרסטוק
המצרכים:
- 2 ק"ג קמח לבן מנופה
- 300 מ"ל שמן
- 1 ליטר מים חמימים
- 2 כפות שמרים
- 1 כף גדושה מלח
- 3/4 כוס סוכר
- לפיזור מעל: מים, שמן זית, שומשום.
חשוב: כמות זאת דורשת (ומזכה) בהפרשת חלה על פי רוב הדעות
אופן ההכנה:
- מערבבים את המים עם השמרים למשך כמה שניות ומוסיפים את הסוכר, (אם אתם מכינים עם מקסר פשוט תנו לו לעבוד ותכניסו את המוצרים לפי הסדר שניתן כאן).
- מוסיפים את הקמח וממשיכים את הלישה ואז את המלח והשמן וממשיכים ללוש כ- 15 דקות.
- נותנים לבצק לתפוח כשעה.
- כעת נחלק את הבצק לכדורים של 100 או 150 גרם כל אחד.
- בעזרת מרדד נפתח את הכדורים לרצועות כמו גיליון דף A4 או פחות (העיקר שיהיו ארוכים ועם רוחב של קרוב לדף) ואז נגלגל לגלילים יפים.
- בעזרת האצבעות נרדד מעט את הגלילים שנוצרו לנו כדי להדק אותם ונשמור על נפח גבוה יותר במרכזו של כל גליל בצק, כך צריכים להיות לנו 4 גלילים לכל חלה, שהם דקים יותר בקצוות ונפוחים יותר במרכז. הפעולה הזאת תגרום לכך שהחלות שלכם יצאו יפות וגבוהות במיוחד אפילו יותר מאלו שקונים במאפיות היוקרתיות.
- נקלע כל 4 גלילים לחלה. נכון שהיא נראית קטנה אבל הולכת לשלש את הגודל שלה.
- כאן שלב חשוב מאד! לתת לחלות לתפוח לפחות שעה!
- כיצד נדע שהחלות תפחו? ננעץ אצבע בחלה ונראה – אם הבצק עולה מהר הן מלאות באויר, אם לוקח לו זמן, יש להמתין עם ההתפחה עוד.
- החלות יקבלו צורה נפוחה ויפה בשעת ההתפחה ואז נמרח עליהן מים או ביצה עם סילאן, נפזר שומשום ונכניס לתנור הרותח.
- התנור צריך להיות על בחום של 200 מעלות ורותח מאד, ואחרי 10 דקות נוכל להוריד את החום ל180 מעלות ולהמתין לאפיית עוד כ- 20 דקות.
- אם מרחתם מים בלבד, אחרי הוצאת החלות מרחו עליהן שמן זית בנדיבות. זה יוצא נדיר!
- אם השתמשתם רק בחצי מכמות הבצק לחלות שאתם צריכים, תוכלו להכין מיתר הבצק לחמניות/עוגות שמרים ועוד…
שתהיה לכם שבת שלום ומבורכת!
ברכה בעיסה וישועות!