סלט מוקפצים עם זיתים – פיקנטי ומפנק!
איך אתם עם זיתים מבושלים יחד עם עגבניות קצוצות וגמבות מתקתקות? קחו את הסלט הזה, אתם תודו לי!
סלט זיתים, עגבניה וגמבה צילום: AI, שאטרסטוק
המצרכים:
- 4 גמבות (כדאי בצבעים שונים)
- 4 שיני שום
- כוס וחצי זיתים (ללא גרעין)
- 2 עגבניות גדולות
- 2 כפות רסק עגבניות + חצי כוס מים
- 1 בצל בינוני
- 1/2 כוס שמן
- לא חייבים: 1 פלפל חריף קצוץ לטבעות (מוסיף חריפות רבה)
- תבלינים: כף פפריקה, כפית כמון, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן.
- מוסיפים את השום קצוץ לפרוסות. (ואת הפלפל למי שמעוניין)
- לאחר הזהבת הבצל חותכים את הגמבות והעגבניות ומוסיפים לטיגון,
- מתבלים ומערבבים, מוסיפים שמן לפי הצורך ומכניסים את הזיתים ומערבבים שוב. מוסיפים את הרסק עם המים.
- מבשלים על אש בינונית כרבע שעה עד להתרככות של הגמבות ורתיחה של הכל (מערבבים תוך כדיי על מנת שלא ישרף)