מתכון לפרוסות דג קרפיון בוכרי

מי היה מאמין? הגפילטע פיש המוכר, קיבל טוויסט מטורף! במקום הקלאסיקה הרטובה והמתוקה, קבלו אותו בטעם חמוץ מתוק. תכינו אותו מראש ותהנו משבת מושלמת עם דג שכולם יתלהבו ממנו

מתכון לפרוסות דג קרפיון בוכרי
פרוסות דג קרפיון בוכרי צילום: שף חיים בורנשטיין

מתכון לפרוסות דג קרפיון בוכרי / שף חיים בורנשטיין

המצרכים לפרוסות דג קרפיון בוכרי:

  • 5 פרוסות קרפיון שלמות (סגור הבטן)
  • 2 כוסות חומץ
  • 3 כפות סוכר
  • 4 פלפל אנגלי
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 300 גר' קמח לציפוי
  • 0.5 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 שמן לטיגון
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 עלי דפנה
  • 1 ענף בצל ירוק קצוץ
  • 1 פלפל אדום קצוץ דק

אופן הכנה לפרוסות דג קרפיון בוכרי:

  • מנקים היטב את פרוסות הקרפיון ומיבשים אותם טוב טוב.
  • מקמחים אותם במעט קמח ומכניסים אותם לטיגון עמוק בשמן עד לקבלת קראסט קריספי. ( זה לא צריך להיות מוכן לגמרי)
  • את כל הירקות קוצצים דק ומכניסים לקערה גדולה יחד עם כל מרכיבי התחמיץ והתבלינים
  • מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים היטב.
  • טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. אמור להיות סוג של חמוץ מתוק. ( ואם אתם אוהבים אפשר גם להוסיף פלפל חריף קצת)
  • מכניסים את הדגים המטוגנים לקופסא מכסים אותם בתחמיץ וסוגרים היטב, מכניסים לקירור לפחות ל 2 לילות.
  • ככל שזה יהיה יותר זמן בתחמיץ הטעמים יספגו יותר.
  • מגישים קר ומתענגים על הטעם

בהצלחה

מתכון לפרוסות דג קרפיון גפילטע פיש

 צבע אדום

art