לכבוד שבת: סטיקי באנז קרמל פקאן

מאפה שמרים מושקע ומפנק במיוחד עם מילוי קרמל נדיר שיהיה לכם לעונג שבת!

לכבוד שבת: סטיקי באנז קרמל פקאן

2 עוגות ריבועיות בתבנית 20X20 ס"מ

לבצק שמרים:

  • 1 ק"ג קמח ( 7 כוסות + כף)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר (150 גר')
  • כוס שמן (240 מ"ל)
  • 350 מ"ל מים (כוס וחצי)
  • כפית שטוחה מלח

לקרמל:

  • 150 גר' חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה או דמררה (100 גר')
  • כפית מלח
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס דבש
  • 200 גר' אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס

למלית:

  • 100 גר' חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום או דמררה (100 גר')
  • 4 כפות קינמון
  • כפית מלח

לסירופ:

  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 1/2 כוס מים (120 מ"ל)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את החומרים לפי הסדר: קמח,שמרים, ביצים, סוכר, 3/4 כוס שמן ,מים ומלח. מתחילים ללוש את הבצק במהירות נמוכה, ותוך כדי הלישה מוסיפים את רבע כוס השמן הנוספת. ממשיכים ללוש 10 דקות עד שמתקבל בצק נעים ולא דביק במיוחד.
    עוטפים את הקערה בשקית נילון ומעבירים לתפיחה לילה במקרר, או כשעתיים בטמפ' חדר עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. מכינים את הקרמל: בסיר קטן מניחים חמאה, סוכר, מייפל דבש ומלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד מספר דקות להסמכה. יוצקים מחצית מהקרמל בתחתית כל תבנית (שימו לב שמדובר על תבנית לא מתפרקת! כדי למנוע דליפות קרמל בזמן האפיה..) מפזרים את שברי הפקאנים על הקרמל.

  1. מכינים מלית: בסיר קטן (אפשר גם בזה שהכנו את הקרמל, וגם אין צורך לשטוף אותו לפני..) ממיסים חמאה. בקערה קטנה נוספת מערבבים סוכר, קינמון ומלח.
  2. ממלאים את הבצק ואופים: מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן גדול ומושחים אותו בחמאה בעזרת מברשת או מרית. מפזרים שכבה אחידה של תערובת הסוכר והקינמון. מגלגלים את הבצק לרולדה, פורסים אותה ל 12 פרוסות שושנים שוות. מסדרים את השושנים על שכבת הקרמל בצורה מרווחת וחוזרים על התהליך עם חלקו השני של הבצק בתבנית הנוספת.
    כדי לשמור על גובה אחיד של השושנים אני חותכת את הרולדה לחצי כל חצי חוצה שוב לרבע, ואז כל רבע ל 3 פרוסות שוות. כך קל יותר לראות את עובי הפרוסה ולשמור על אחידות.
  3. מתפיחים את השושנים כחצי שעה, ואופים את העוגות כ 40 דקות בתנור מחומם ל 180 מע' עד להזהבה.
  4. בזמן האפייה מכינים סירופ סוכר- מרתיחים סוכר ומים בסיר קטן (הפעם כדאי שיהיה נקי..) מבשלים 5 דקות נוספות ומצננים. כשהעוגות מוכנות ויצאו מהתנור – מורחים עליהן את הסירופ בעזרת מברשת. הסירופ עוזר בשמירה על הטריות והלחות בעוגה ולכן לא כדאי לוותר עליו.

כדאי לדעת:

  • המידות במתכון, כמו בכל המתכונים באתר, הם על פי כוס בנפח של 240 מ"ל. שימו לב שכוס חד פעמית לשתיה קרה מכילה בדרך כלל נפח של 180 מ"ל.
  • העוגה מעולה בהקפאה.
  • בצק השמרים הזה הוא כל כך שימושי ומוצלח. אם לא מתחשק לכם כמות כל כך גדולה של סטיקי באנז, הכינו רק חצי מכמות הקרמל והמלית, ואת חצי הבצק השני מרחו בממרח שוקולד-אגוזים לפי טעמכם, גלגלו לרולדה וקלעו לצורת "בורג" . אל תוותרו על הסירופ בסיום האפיה.
  • מכיוון שאני לא מחובבי קרמל פרווה, עוד לא ניסיתי את העוגה בגרסת הפרווה שלה (עם מחמאה במקום חמאה), אז אם אתן מאלה שניסו – אשמח אם תעדכנו פה בתגובות האם היה מוצלח? האם כדאי להוריד מעט בכמות המחמאה?
  • מעדכנת: ניסיתי בפרווה. זה לא זה. אם בא לכם להתפנק בפרווה פשוט תמלאו את הבצק בממרח שוקולד משובח. את הקרמל תשאירו לחלבי … בתיאבון!

 

 

 

 צבע אדום

art