חמין חורפי בסגנון מזרחי

חמין של משפחה חמה, כזה שיגרום לכם במוצאי שבת כבר להתגעגע לשבת הבאה, והוא כזה פיקנטי ומוצלח שכל המשפחה פשוט תתענג עליו!

חמין חורפי בסגנון מזרחי
חמין צילום: AI, שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1/2 1  כוס שעועית לאחר השריה (או בשילוב חומוס מושרה)
  • 2 כוסות גריסים
  • 1 וחצי ק"ג בשר בקר מספר 8 או 2 או 9
  • 3-4 תפוחי אדמה קלופים
  • 1 בטטה גדולה עם הקליפה
  • 1 בצל
  • 6 שיני שום
  • 2/3 כוס ח"פ של סילאן
  • כף אריסה/ חצי כף סחוג
  • שמן
  • תבלינים: 2 כפות גדושות פפריקה, 2 כפות אבקת מרק, כף כמון, כפית פלפל שחור, כף מלח
  • לאורז בקוקי: 3 כוסות אורז + אבקת מרק + כפית פפריקה + בצל חתוך לקוביות + שמן ומים

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול נשפוך מעט מן ונניח את הבקר (שלם) ונסגור את הסיר, לאחר 2 דקות נפתח ונהפוך את גוש הבשר.
  2. נוסיף בצל וניתן לו להטגן כשלוש דקות.
  3. נוסיף את השעועית (שעברה השריה) והגריסים ונוסיף מים חמים באופן שיכסה הכל, נרתיח כחצי שעה ונוודה שיש מספיק מים כל הזמן.
  4. נוסיף את תפוחי האדמה, הבטטה, השום, הסילאן והתבלינים ונבשל יחד כשעתיים על אש בינונית.
  5. בינתיים נכין את שקית האורז: בשקית קוקי נמלא 3 כוסות אורז לבן + אבקת מרק, כפית פפריקה, שמן ובצל חתוך לקוביות ונמלא מים עד חצי השקית. נקשור היטב ונוסיף לסיר החמין למשך השעה האחרונה של הבישול.
  6. נוודה שיש דיי מים בסיר, באופן שיהיה מעל כל התכולה ב3-5 ס"מ לפחות, על מנת למנוע התייבשות של החמין על הפלטה.
  7. לאחר שעתיים וחצי של בישול סך הכל, נניח על הפלטה עם מגבת מעל המכסה לרתיחה עד בוקר שבת.

שבת שלום ומבורכת לכל עם ישראל!

 צבע אדום

art