חמין חורפי בסגנון מזרחי
חמין של משפחה חמה, כזה שיגרום לכם במוצאי שבת כבר להתגעגע לשבת הבאה, והוא כזה פיקנטי ומוצלח שכל המשפחה פשוט תתענג עליו!
חמין צילום: AI, שאטרסטוק
מצרכים:
- 1/2 1 כוס שעועית לאחר השריה (או בשילוב חומוס מושרה)
- 2 כוסות גריסים
- 1 וחצי ק"ג בשר בקר מספר 8 או 2 או 9
- 3-4 תפוחי אדמה קלופים
- 1 בטטה גדולה עם הקליפה
- 1 בצל
- 6 שיני שום
- 2/3 כוס ח"פ של סילאן
- כף אריסה/ חצי כף סחוג
- שמן
- תבלינים: 2 כפות גדושות פפריקה, 2 כפות אבקת מרק, כף כמון, כפית פלפל שחור, כף מלח
- לאורז בקוקי: 3 כוסות אורז + אבקת מרק + כפית פפריקה + בצל חתוך לקוביות + שמן ומים
אופן ההכנה:
- בסיר גדול נשפוך מעט מן ונניח את הבקר (שלם) ונסגור את הסיר, לאחר 2 דקות נפתח ונהפוך את גוש הבשר.
- נוסיף בצל וניתן לו להטגן כשלוש דקות.
- נוסיף את השעועית (שעברה השריה) והגריסים ונוסיף מים חמים באופן שיכסה הכל, נרתיח כחצי שעה ונוודה שיש מספיק מים כל הזמן.
- נוסיף את תפוחי האדמה, הבטטה, השום, הסילאן והתבלינים ונבשל יחד כשעתיים על אש בינונית.
- בינתיים נכין את שקית האורז: בשקית קוקי נמלא 3 כוסות אורז לבן + אבקת מרק, כפית פפריקה, שמן ובצל חתוך לקוביות ונמלא מים עד חצי השקית. נקשור היטב ונוסיף לסיר החמין למשך השעה האחרונה של הבישול.
- נוודה שיש דיי מים בסיר, באופן שיהיה מעל כל התכולה ב3-5 ס"מ לפחות, על מנת למנוע התייבשות של החמין על הפלטה.
- לאחר שעתיים וחצי של בישול סך הכל, נניח על הפלטה עם מגבת מעל המכסה לרתיחה עד בוקר שבת.
שבת שלום ומבורכת לכל עם ישראל!