לכבוד שבת: פאי רועים משובח במיוחד!

פאי רועים: שכבת בשר טחון מושלמת ומעליה שכבת פירה תפו"א רך ואיכותי - כך תכינו אותו כמו מקצוענים!

לכבוד שבת: פאי רועים משובח במיוחד!
פאי רועים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 5 תפו"א בינוניים
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר
  • 4 שיני שום
  • 1 ק"ג בשר בקר או הודו טחון (או מעורב)
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • שמן
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, 2 כפות פפריקה שטוחות, כף אבקת מרק, כף תבלין שווארמה/ סטייק

אופן ההכנה:

  1. נבשל את תפוחי האדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות, נסנן את המים, נתבל במלח ושמן זית וכפית אבקת מרק ונמעך לפירה רך ועדין.
  2. נשמור את הפירה בצד ונעבור להכנת שכבת הבשר.
  3. במחבת גדולה נטגן את הבצל (חתוך לקוביות) נחתוך גם את השום לקוביות קטנות ואת הגזר ונוסיף למחבת, נוסיף מעליהם את הבשר הטחון ונטגן יחד.
  4. נתבל את הבשר ונוסיף רסק עגבניות ועוד שמן, ונערבב, נטגן עד להשחמה קלה של הבשר.
  5. בתבנית פיירקס בינונית, נשפוך את הבשר הטחון ונסדר לשכבה עבה ויפה.
  6. מעל שכבת הבשר נניח את הפירה ונסדר בשכבה נוספת יפה
  7. בעזרת מזלג מעביר פסים יפים על הפירה ונכניס לתנור להשחמה קלה של כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.

מושלם לצד סלט גדול ועשיר

שבת שלום!

 צבע אדום

art