לכבוד שבת: פאי רועים משובח במיוחד!
פאי רועים: שכבת בשר טחון מושלמת ומעליה שכבת פירה תפו"א רך ואיכותי - כך תכינו אותו כמו מקצוענים!
פאי רועים צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 5 תפו"א בינוניים
- שמן זית
- 1 בצל גדול
- 1 גזר
- 4 שיני שום
- 1 ק"ג בשר בקר או הודו טחון (או מעורב)
- 4 כפות רסק עגבניות
- שמן
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, 2 כפות פפריקה שטוחות, כף אבקת מרק, כף תבלין שווארמה/ סטייק
אופן ההכנה:
- נבשל את תפוחי האדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות, נסנן את המים, נתבל במלח ושמן זית וכפית אבקת מרק ונמעך לפירה רך ועדין.
- נשמור את הפירה בצד ונעבור להכנת שכבת הבשר.
- במחבת גדולה נטגן את הבצל (חתוך לקוביות) נחתוך גם את השום לקוביות קטנות ואת הגזר ונוסיף למחבת, נוסיף מעליהם את הבשר הטחון ונטגן יחד.
- נתבל את הבשר ונוסיף רסק עגבניות ועוד שמן, ונערבב, נטגן עד להשחמה קלה של הבשר.
- בתבנית פיירקס בינונית, נשפוך את הבשר הטחון ונסדר לשכבה עבה ויפה.
- מעל שכבת הבשר נניח את הפירה ונסדר בשכבה נוספת יפה
- בעזרת מזלג מעביר פסים יפים על הפירה ונכניס לתנור להשחמה קלה של כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.
מושלם לצד סלט גדול ועשיר
שבת שלום!