החותים העירו גם אותנו בלילה: קחו מרק תימני שווה!
מרק תימני הוא מאכל שנצרב בזיכרון היטב בזכות הריח המשכר וטעמו החריף-אסלי המקושט במלא ירק טוב וטרי, קחו אותו לחורף הקרב ותהנו מכל הדברים הטובים של'חותים' יש להציע
מרק תימני צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 2 ק"ג בשר צלי או קוביות טלה
- 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- ליטר וחצי מים
- 2 בצל גדולים חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום קצוצות גס
- תבלינים: 2 כפות חוואיג׳ למרק, כף וחצי כמון, מלח, פלפל שחור כף וחצי פפריקה 3 עגבניות מגורדות או כוס עגבניות קלופת משימורים
- 2 חבילות של כוסברה/פיטרוזיליה קצוצה
- חילבה מוכנה לצד המרק
אופן ההכנה
- בסיר גדול מטגנים בשמן זית את הבצל והשום להזהבה.
- מוסיפים את הבשר מתבלים במלח ופלפל ומטגנים מעט עד להשחמה קלה
- . מוסיפים את רסק העגבניות את התבלינים הכוסברה, המים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה לפחות שעתיים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ועוד כוסברה טרייה לעוד 40 דקות. מתקנים תיבול מלח פלפל ומגישים לוהט.
- מוצלח לאכול עם חילבה תימנית אמיתית!