דגים אפויים על מצע תפוח אדמה קריספי
דגים אפויים בסגנון יוקרתי בתוספת יין לבן מונחים על שכבת תפו"א מושלמת, במקרם של קריספיות ורכות המשתלבים זה בזה לטעם מושלם!
דגים אפויים צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 6 פרוסות דג שאוהבים: סלמון, נסיכה, מושט / אחר
- 5 תפוחי אדמה
- חצי כוס שמן זית
- 1 גמבה אדומה
- 4-5 שיני שום
- מעט יין לבן
- תבלינים: פפריקה אדומה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, תבלין גריל דג, תבלין כוסברה טחונה.
אופן ההכנה:
- קולפים את תפו"א ומבשלים במים למשך כעשרים דקות על אש גבוהה – עד להתרככות חלקית.
- מוציאים מהסיר ופורסים לפרוסות דקות ומסדרים בצורת מניפה בתבנית
- מתבלים ומזלפים שמן זית בנדיבות.
- מניחים בצדדים ומעל מקלות גמבה אדומה/כתומה ושבבי שום.
- מסדרים את הדגים מעל תפו"א ומתבלים בעדינות רבה, מזלפים גם עליהם שמן זית. מערים מעט יין לבן מעל הדגים.
- מכניסים לתנור חם ואופים בחום של 220 מעלות למשך כ -20-25 דקות עד לקבלת מרקם קראנצ'י בקצוות של תפוחי האדמה והזהבה יפה של הדגים.
בתיאבון!