תוספת נחטפת: זיתים ברוטב אדום ופיקנטי
תוספת פיקנטית ומעוררת תיאבון של זיתים ברוטב עגבניות - מושלם על אורז לבן או פסטה לבנה, הופך כל ארוחה למשהו מיוחד!

זיתים ברוטב אדום צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של זיתים מגולענים
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- עגבניה גדולה או 2 עגבניות בינוניות.
- 4 כפות גדושות רסק עגבניות
- כף סוכר
- כפית אריסה
- שמן
- ליטר מים
- תבלינים: כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור (אם שמים אריסה אין צורך), כף אבקת מרק.
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להשחמה יפה.
- מגרדים את העגבניה ומוסיפים על הבצל לאחר שהשחים.
- מוסיפים את הרסק, הסוכר ומעט שמן ואת התבלינים ומערבבים בזהירות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה למשך 10 דקות.
- מסננים את הזיתים מהנוזלים של השימורים, שוטפים מעט ומסננים שוב ואז מעבירים לסיר עם הרוטב הרותח.
- מערבבים בזהירות וסוגרים, מבשלים למשך כחצי שעה על אש בינונית. (אם המים מתאדים יש להוסיף מים רותחים כך שתהיה כמות מים מתאימה לרוטב).
מומלץ במיוחד על אורז לבן או קוסקוס!
בתיאבון!
