מתכון לרולדות תמרים ואגוזים מבצק הכי פריך שיש
מחפשים קינוח מושלם לאירוח או סתם לפינוק עצמי? רולדות תמרים ואגוזים מבצק פריך זה בדיוק מה שאתם צריכים! מתכון קל ופשוט להכנה שיקצור מחמאות
רולדות תמרים ואגוזים צילום: נועם זיגדון
מתכון לרולדות תמרים ואגוזים מבצק הכי פריך שיש / נועם זיגדון
המצרכים לרולדות תמרים ואגוזים מבצק הכי פריך שיש:
לבצק:
- ½+3 כוסות קמח תופח של נפלאות
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ¼ כוס סוכר
- 200 גרם חמאה / מחמאה
למילוי:
- 1 קופסא ממרח תמרים
- 1 כפית קינמון
- חופן אגוזים קצוצים
אופן ההכנה לרולדות תמרים ואגוזים מבצק הכי פריך שיש:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הבצק עד לקבל בצק אחיד ורך
- מכסים את הבצק ומכניסים שוב למקרר למשך חצי שעה
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים
- פותחים כל חלק למלבן
- מערבבים את ממרח התמרים והקינמון, מורחים על הבצק ומפזרים אגוזים
- מקפלים מצד אחד עד למרכז, את החלק הנותר לקפל מעל ומפזרים שקדים פרוסים
- חורצים על העוגה חריצים לא עד הסוף ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שמזהיב
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב, שהעוגיות מתקררות מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון