מתכון לעוף בתיבול צ'ילי ופלפלים – מהפנט

מתכון לעוף ברוטב צ'ילי - צלוי בתנור שממלא את הבית בריח של גריל | מושלם ליד כל תוספת שתבחרו - אורז, פתיתים, פסטה ועוד...

מתכון לעוף בתיבול צ'ילי ופלפלים – מהפנט
עוף בתנור צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 ק"ג עוף שלם או חלקים
  • 2/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 5 פלפלים (גמבות) בצבעים שונים
  • כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס,
  • שמן זית
  • כף תבלין שווארמה

אופן ההכנה:

  1. נניח את העוף בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, לצידו נניח את הפלפלים, ממש קרוב.
  2. נערבב את כל הצ'ילי עם השמן והתבלינים ונפזר על העוף ונבריש עם מברשת/עם היד עד לכיסוי מלא – את השאריות נבריש על הפלפלים
  3. או לחילופין – נפזר את כל המצרכים על העוף באופן שווה ונבריש על כל חלקי העוף ומעט על הפלפלים.
  4. נכניס לתנור חם ונצלה בחום של 200 מעלות למשך כ-40 דקות.

מושלם לצד פסטה, מרק טחון, אורז ירוק, סלט חי, פתיתים ועוד…

בתיאבון!

 צבע אדום

art