לכבוד שבת: אורז פרסי עם תפו"א קריספי בתחתית
אורז משובח לשבת - אורז לבן עם תפוחי אדמה בסגנון צ'יפס בתחתית, כזה שהמומחיות גאות להגיש לשולחן, אבל כל אחת יכולה להצליח!

אורז פרסי עם תפו"א צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 4-5 כוסות אורז
- כף גדושה מלח
- שמן
- 1 תפו"א גדול
- תבלינים: כמון, כורכום, פלפל שחור דק
אופן ההכנה:
- מבשלים את האורז במים רותחים עם כף המלח וחצי כוס שמן. עד לבישול מלא והתרככות (אין צורך בספיגת כל המים אלא רק בישול מלא – ולא עודף, כדי לשמור על האורז נפרד ולא דביק).
- מסננים את האורז במסננת ומניחים בצד.
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפורסות לרוחבו
- בסיר הריק שופכים שמן (קצת יותר מטיגון חביתה) ומפזרים מעט כורכום, כמון, מלח ופלפל ומייד מניחים את תפוחי האדמה.
- סוגרים את הסיר עם מכסה ונותנים לתפוחי האדמה להיטגן ולהתרכך. (לא להשחים מדיי, אלא רק מצד אחד וטיגון קל).
- מוסיפים את האורז בזהירות מעל תפוחי האדמה ומורידים את הלהבה לאש נמוכה, נותנים לאורז להמשיך להתייצב יחד עם תפוחי האדמה לעוד כעשר דקות.
- כשמגישים – אפשר להפוך על מגש ולהגיש כמו 'עוגת אורז' או להעביר בזהירות את האורז עם כף הגשה ולהוציא בזהירות את הצ'יפסים מתחתית הסיר ולהניח מעל.
בתיאבון ושבת שלום!
