לכבוד שבת: אורז פרסי עם תפו"א קריספי בתחתית

אורז משובח לשבת - אורז לבן עם תפוחי אדמה בסגנון צ'יפס בתחתית, כזה שהמומחיות גאות להגיש לשולחן, אבל כל אחת יכולה להצליח!

לכבוד שבת: אורז פרסי עם תפו"א קריספי בתחתית
אורז פרסי עם תפו"א צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 4-5 כוסות אורז
  • כף גדושה מלח
  • שמן
  • 1 תפו"א גדול
  • תבלינים: כמון, כורכום, פלפל שחור דק

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז במים רותחים עם כף המלח וחצי כוס שמן. עד לבישול מלא והתרככות (אין צורך בספיגת כל המים אלא רק בישול מלא – ולא עודף, כדי לשמור על  האורז נפרד ולא דביק). 
  2. מסננים את האורז במסננת ומניחים בצד.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפורסות לרוחבו
  4. בסיר הריק שופכים שמן (קצת יותר מטיגון חביתה) ומפזרים מעט כורכום, כמון, מלח ופלפל ומייד מניחים את תפוחי האדמה.
  5. סוגרים את הסיר עם מכסה ונותנים לתפוחי האדמה להיטגן ולהתרכך. (לא להשחים מדיי, אלא רק מצד אחד וטיגון קל).
  6. מוסיפים את האורז בזהירות מעל תפוחי האדמה ומורידים את הלהבה לאש נמוכה, נותנים לאורז להמשיך להתייצב יחד עם תפוחי האדמה לעוד כעשר דקות.
  7. כשמגישים – אפשר להפוך על מגש ולהגיש כמו 'עוגת אורז' או להעביר בזהירות את האורז עם כף הגשה ולהוציא בזהירות את הצ'יפסים מתחתית הסיר ולהניח מעל.

בתיאבון ושבת שלום!

 צבע אדום

art