מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק
מחפשים מנה מיוחדת לאירוח? קבלו מתכון למנה בריאה וטעימה להפליא! עלי חסה רעננים ממולאים באורז עשיר ומתובל ברוטב לימוני חמצמץ ומעורר תיאבון
עלי חסה ממולאים בתערובת אורז צילום: נועם זיגדון
מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק / נועם זיגדון
המצרכים לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק:
- כ- 12 עלי חסה גדולים
למילוי:
- 1 כוס אורז שטוף
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום כתוש
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 גבעולי כרפס קצוצים
- ¼ צרור שמיר קצוץ
- ¼ צרור כוסברה קצוצה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ⅓ כפית מלח
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 כוסות מים
- 4 שיני שום פרוס
- 3 גבעולי כרפס
- מיץ מחצי לימון
- ½ כף אבקת מרק
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק:
הכנת החסה:
- מרתיחים סיר גדול עם מים
- מכניסים את עלי החסה לתוך הסיר אחד אחד לשתי דקות
- מסירים את החלק התחתון הקשה של העלה
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המילוי עד לאיחוד
הכנת החסה הממולאת:
- ממלאים את החסות בתערובת המילוי ומגלגלים לסגירת החסה
- מסדרים בסיר את הבצל הכרפס והשום ומעל מסדרים את הממולאים
- בקערית מערבבים את המים עם השמן, הלימון והתבלינים ויוצקים מעל הממולאים
- מכסים את התבנית עם נייר אפיה ונייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-45 דקות
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה
בהצלחה רבה ובתאבון
