מתכון למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית
דג מושט עסיסי עטוף במעטה זהוב ופריך של בצק עלים! מתכון חגיגי ומרשים שיהפוך כל ארוחה לחגיגה | מנה שמתאימה במיוחד לחגים ולשבתות ומעניקה לכם ארוחת יוקרה מושלמת
מאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג צילום: נועם זיגדון
מתכון למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית / נועם זיגדון
המצרכים למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית:
- בצק עלים מרודד
- 3-4 דגי מושט ללא עור
למרינדה:
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית כמון
- ½ כפית אבקת שום
אופן ההכנה למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית:
הכנת הדגים:
- משרים את הדגים כחצי שעה עם מים ומיץ לימון
- שוטפים אותם, מסננים ומנגבים בנייר מגבת
הכנת המרינדה:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המרינדה עד לאיחוד
- מורחים את הדגים משני הצדדים במרינדה
אופן הכנת המנה:
- פותחים את בצק העלים
- מניחים דג במרכז וחותכים את הבצק כשתי ס"מ יותר מסביב לדג כך שיהיה לבצק צורת דג קצת יותר גדול
- מברישים את השוליים בחלמון ובעזרת מזלג מהדקים את הבצק בקצוות
- מפזרים שומשום
- להניח על הדג עלה כוסברה, לימון ועגבניות שרי
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שהבצק משחים
- מחלקים ל-3 חלקים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
