מהבצק של החלות: לחמניות בצל משגעות!
אתן כבר מכירות את המתכון שלי לחלות, עכשיו, קחו את הבצק שהכנתן, ותכינו ממנו בכמה דקות - לחמניות בצל משגעות, בטעם נדיר ובריח משכר!

לחמניות בצל צילום: שאטרסטוק
מצרכים לבצק: (משתמשים בחלק מהבצק ללחמניות הבצל ובשאר מכינים חלות/לחמניות לשבת/עוגות שמרים)
- 2 ק"ג קמח
- 3 כפות שמרים
- 1 ליטר מים
- 300 מ"ל שמן
- 1 כף גדושה מלח
- 6 כפות סוכר
לבצל:
- 1 בצל גדול
- תבלינים: מלח, פלפל, מעט כורכום, ראס אל חנות.
- שמן
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך.
- אני משתמשת ברוב הבצק לחלות ולחמניות לשבת, ובערך בשליש ממנו, למתכון הזה.
- לאחר התפחה של שעה, מחלקים את הבצק ללחמניות (אין צורך לרדד) ומניחים עיגולים בצורת פיתה קצת עבה על מגש התנור.
- מתפיחים שוב את הלחמניות ובינתיים מכינים את הבצל
- קוצצים את הבצל ומתבלים עם התבלינים והשמן, מניחים כף גדושה מהבצל על כל לחמניה שבמגש. (אין צורך לטגן את בצל קודם)
- מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך כעשרים דקות או עד להזהבה קלה.
הריח משכר! והטעם מופלא!
חודש טוב ושבת שלום!
