עוגת תפוזים לשבת חורפית במיוחד

אין כמו עוגת תפוזים אותנטית כדי לענג בה שבת חורפית, גשומה וקרה - דמיינו את כוס התה לידכם ואת הגשם נוקש על החלונות ולכו להגשים לכם חלום

עוגת תפוזים לשבת חורפית במיוחד
עוגת תפוזים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
  • קליפת תפוז מגוררת (מתפוז אחד)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
  • לציפוי: אבקת סוכר 

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.
  2.  בקערה גדולה, מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  3.  מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומערבבים שוב.
  4.  בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, מלח וקינמון (אם רוצים). מערבבים היטב.
  5.  מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הנוזלית, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. לא לערבב יותר מדי.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. קירור והגשה: נותנים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת קירור ומפזרים אבקת סוכר.

בתיאבון! 🍊

 צבע אדום

art