עוגת תפוזים לשבת חורפית במיוחד
אין כמו עוגת תפוזים אותנטית כדי לענג בה שבת חורפית, גשומה וקרה - דמיינו את כוס התה לידכם ואת הגשם נוקש על החלונות ולכו להגשים לכם חלום

עוגת תפוזים צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
- קליפת תפוז מגוררת (מתפוז אחד)
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- לציפוי: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.
- בקערה גדולה, מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומערבבים שוב.
- בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, מלח וקינמון (אם רוצים). מערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הנוזלית, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. לא לערבב יותר מדי.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
- קירור והגשה: נותנים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת קירור ומפזרים אבקת סוכר.
בתיאבון! 🍊
