לכבוד ט"ו בשבט: פרגיות ממולאות באורז ופירות יבשים

איזה מתכון נסיכותי... לשולחן ט"ו בשבט חגיגה של טעמים! כבר מלראות את רשימת המרכיבים יעלה לכם הרצון להכין את המנה הזו כאן ועכשיו >>>

לכבוד ט"ו בשבט: פרגיות ממולאות באורז ופירות יבשים
פרגיות ממולאות צילום: שאטרסטוק

לפרגיות:

  • 2 ק"ג פרגיות
  • 2 כוסות אורז

למילוי:

  • 2 שזיפים יבשים קצוצים.
  • 3 משמשים יבשים קצוצים.
  • בצל אחד קטן מטוגן או בצל מיובש (כ-4 כפות)
  • 1/2 כוס חמוציות.
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים.
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק.
  • תבלינים: כפית אבקת מרק. מלח. פלפל גרוס שחור, תבלין עוף/שווארמה/ראס אל חנות

לרוטב:

  • 3 כוסות מים רותחים.
  • שמן
  • כף שום כתוש
  • 4 כפות רוטב מייפל/סילאן.
  •  1/4 כוס רכז רימונים.
  •  פפריקה, מלח, פלפל.
     

    אופן ההכנה:

  • פותחים כל פרגית ומשטחים כמה שאפשר.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומתבלים, מוסיפים לתוך הפירות את האורז וממשיכים לערבב.
  • בסיר ממלאים את חומרי הרוטב ומדליקים על אש נמוכה.
  • על כל פרגית שמים מהמילוי ומגלגלים, אפשר לסגור עם קיסם או להניח בסיר עם הסגירה כלפי מטה.
  • מסדרים את כל הפרגיות בסיר ואת שאריות המילוי מניחים בין הפרגיות.
  • לאחר בישול של כעשר דקות, מכניסים לתנור לאפיה של כ-45 דקות עד שעה.

 צבע אדום

art