לכבוד ט"ו בשבט: פרגיות ממולאות באורז ופירות יבשים
איזה מתכון נסיכותי... לשולחן ט"ו בשבט חגיגה של טעמים! כבר מלראות את רשימת המרכיבים יעלה לכם הרצון להכין את המנה הזו כאן ועכשיו >>>

פרגיות ממולאות צילום: שאטרסטוק
לפרגיות:
- 2 ק"ג פרגיות
- 2 כוסות אורז
למילוי:
- 2 שזיפים יבשים קצוצים.
- 3 משמשים יבשים קצוצים.
- בצל אחד קטן מטוגן או בצל מיובש (כ-4 כפות)
- 1/2 כוס חמוציות.
- חופן שקדים מולבנים פרוסים.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק.
- תבלינים: כפית אבקת מרק. מלח. פלפל גרוס שחור, תבלין עוף/שווארמה/ראס אל חנות
לרוטב:
- 3 כוסות מים רותחים.
- שמן
- כף שום כתוש
- 4 כפות רוטב מייפל/סילאן.
- 1/4 כוס רכז רימונים.
- פפריקה, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
- פותחים כל פרגית ומשטחים כמה שאפשר.
- מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומתבלים, מוסיפים לתוך הפירות את האורז וממשיכים לערבב.
- בסיר ממלאים את חומרי הרוטב ומדליקים על אש נמוכה.
- על כל פרגית שמים מהמילוי ומגלגלים, אפשר לסגור עם קיסם או להניח בסיר עם הסגירה כלפי מטה.
- מסדרים את כל הפרגיות בסיר ואת שאריות המילוי מניחים בין הפרגיות.
- לאחר בישול של כעשר דקות, מכניסים לתנור לאפיה של כ-45 דקות עד שעה.
