ביס לנשמה: מגולגלות פילו עם בשר טחון וצנוברים
עלי פילו מגולגלים ממולאים בבשר טחון ברוטב מתקתק- פיקנטי שיגנוב את כל ההצגה ויגרום לכם להתגעגע לסיגר בשר הבא...

מגולגלות פילו צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 8 דפי בצק פילו מופשרים
- 500 גרם בשר בקר טחון (אפשר מעורבב עם הודו, אבל יותר מומלץ בקר בלבד)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 6 כפות צנוברים/ שקדים מולבנים גרוסים
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- תיבול: 4 כפות סילאן, כף פפריקה, 1/2 כפית קינמון, כף תבלין שווארמה, מלח ופלפל
- לקישוט: ביצה, שומשום
אופן הכנה:
- מפשירים בצק פילו ומניחים בצד.
- מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עד שהבשר מתבשל מעט, מתבלים ומוסיפים שום, ממשיכים לערבב למשך כארבע דקות ומעבירים לקערה.
- באותה מחבת קולים מעט את הצנוברים ומוסיפים לבשר הטחון שבקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים בסילאן וביתר התבלינים.
- מחממים תנור ל 190 מעלות.
- פורשים דף פילו שלם מברישים במעט שמן ומניחים עליו דף פילו נוסף, מהדקים ומברישים גם אותו בשמן.
- אפשר להשאיר את הדפים שלמים ולחלק לפרוסות לאחר האפיה ואפשר מראש לחלק אותם לסיגרים קטנים, (ריבועים באורך 8-10 ס"מ) ולגלגל סיגרים אישיים.
- מניחים כמות מהמלית בצד שבו מתחילים את הקיפול, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של רולדה.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון במעט שמן ואחר כך בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט.
- אופים כארבעים דקות עד להזהבה יפה.
- טעים במיוחד במתבל צ'ילי או טחינה לצד סלט ירקות עשיר או ירקות מוקפצים. תהנו!
