פשוטה ומפנקת: עוגת שזיפים נוסטלגית

עוגה נדירה וכל כך נוסטלגית ומושלמת ליד קפה וסתם ליד חלון של גשם עם אווירת ט"ו בשבט ברקע

פשוטה ומפנקת: עוגת שזיפים נוסטלגית
עוגת שזיפים נוסטלגית צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • חבילה אבקת אפייה
  • כוס סוכר
  • כף תמצית וניל איכותית
  • 150 גר’ חמאה רכה רכה
  • גביע שמנת חמוצה
  • מיץ מחצי לימון + גרידת לימון
  • 7-10 שזיפים ללא גרעין חתוכים גס + 3 כפות סוכר + 2 כפות ברנדי + כף קמח (שלא ישקעו שמים את הקמח)

 

אופן ההכנה:

  • עם מטרפה ידנית או מערבל מערבבים את כל החומרים (מלבד החומרים שיחד עם השזיפים) ולעיסה דביקה
  • בתבנית עגולה משומנת יוצקים את הבצק ומעל מסדרים את השזיפים שנחו בשתי כפות סוכר, קמח וברנדי.
  • מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ואופים למשך כשעה עד להתייצבות והשחמה יפה.
  • כשמתקרר,מפזרים אבקת סוכר ופורסים לאכול בהנאה!

 צבע אדום

art