פשוטה ומפנקת: עוגת שזיפים נוסטלגית
עוגה נדירה וכל כך נוסטלגית ומושלמת ליד קפה וסתם ליד חלון של גשם עם אווירת ט"ו בשבט ברקע

עוגת שזיפים נוסטלגית צילום: שאטרסטוק
המצרכים:
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח
- חבילה אבקת אפייה
- כוס סוכר
- כף תמצית וניל איכותית
- 150 גר’ חמאה רכה רכה
- גביע שמנת חמוצה
- מיץ מחצי לימון + גרידת לימון
- 7-10 שזיפים ללא גרעין חתוכים גס + 3 כפות סוכר + 2 כפות ברנדי + כף קמח (שלא ישקעו שמים את הקמח)
אופן ההכנה:
- עם מטרפה ידנית או מערבל מערבבים את כל החומרים (מלבד החומרים שיחד עם השזיפים) ולעיסה דביקה
- בתבנית עגולה משומנת יוצקים את הבצק ומעל מסדרים את השזיפים שנחו בשתי כפות סוכר, קמח וברנדי.
- מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ואופים למשך כשעה עד להתייצבות והשחמה יפה.
- כשמתקרר,מפזרים אבקת סוכר ופורסים לאכול בהנאה!
