על אש נמוכה: תבשיל עוף רך עם תפוחי אדמה בתחתית
את רק צריכה להניח את כל המצרכים בסיר ולתת לעוף להגיר נוזלים עד לבישול מלא והתרככות מושלמת - לארוחה חמה עם ניחוח מדהים
מצרכים:
- עוף שלם / 8 מנות חלקי עוף
- 4-5 תפוחי אדמה בינוננים
- אבקת מרק, מלח, פלפל שחור, מעט חוויג' למרק, מעט כוסברה טחונה
- שמן
- סיר רחב
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפורסות של כ-1 ס"מ עובי
- מדליקים את הסיר עם מעט שמן ומניחים את פרוסות תפו"א.
- מניחים מייד את העוף מעל תפוחי האדמה ומתבלים.
- סוגרים את הסיר עם מכסה ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר.
- מבשלים ובודקים מדיי פעם שהעוף מגיר נוזלים וגורם לתפוחי האדמה להתרכך
- אם נראה שחסרים נוזלים – אפשר להוסיף כוס מים.
- חשוב: האש צריכה להיות נמוכה כל זמן הבישול.
- מכבים לאחר כ-40 דקות עד שעה ולאחר שווידאנו שכל חלקי העוף התבשלו.
בתיאבון!