מצרכים:
- עוף שלם או חלקי עוף (כ-3 ק"ג)
- 3 תפוחי אדמה
- 2 גזרים
- 3 קישואים
- 2 בצלים
- כוסברה
- חבילת סלרי
- תבלינים: 3 כפות אבקת מרק, כף מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כף שטוחה כמון.
- לתוספת: אטריות דקות
אופן ההכנה:
- בצל אחד חותכים לקוביות ומטגנים בסיר עמוק ורחב
- קולפים את כל הירקות, מנקים את העוף וקוצצים את הסלרי והכוסברה.
- מניחים את חלקי העוף עך הבצל ומאדים כעשר דקות
- מוסיפים את הירקות החתוכים ומתבלים.
- מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל התכולה
- מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את הירק הקצוץ, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות על אש נמוכה.
- מבשלים את האטריות עם מים ומעט מלח בסיר נפרד ומסננים, מניחים בצד למי שמעוניין להוסיף לעצמו.
שבת שלום ומלאת נחמה!