צלי בקר ברוטב פיקנטי לכבוד שבת קודש

פרוסות בשר בקר ברוטב אדום-פיקנטי עם נגיעות של חריף, עשיר בפטריות, גזר ופלפלים | אפשר להכין מראש ולהקפיא

צלי בקר ברוטב פיקנטי לכבוד שבת קודש
צלי בקר ברוטב פיקנטי צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2-3 ק"ג בשר בקר צלי
  • 2 בצל גדול
  • חצי ראש שום
  • 1 פלפל ירוק שלם – חריף
  • 2 גמבות אדומות/צהובות
  • 3 גזרים
  • קופסת פטריות בשימורים
  • רבע כוס שמן
  • עלי דפנה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • תבלינים: מלח, פלפל, 1 כף כמון, 1 כף אבקת מרק, 2 כפות פפריקה

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים עם השמן ומוסיפים את הבשר, מים רותחים, מלח, שום ועלי דפנה ומבשלים למשך כשעתיים.
  2. חותכים את הפלפל החריף, הגזרים והגמבות לרצועות דקות, מטגנים קלות במחבת (אפשר להכניס לתנור לצליה קלה) ומוסיפים לרוטב, מתבלים ומבשלים לעוד כחצי שעה על אש בינונית.
  3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים בבישול למשך חצי שעה נוספת.

בהצלחה!

 צבע אדום

00:00
00:00
art