מיוחד לפורים: בשר אסאדו ברוטב פטריות ויין
תבשיל בשר נדיר במיוחד בהכנה קלה עם פטריות שלימות ויין אדום לסעודת פורים בטעמים חגיגיים!
מצרכים:
- 2 ק"ג בשר אסאדו ללא עצם
- 1 בצל גדול
- 2 קופסאות פטריות שלימות משימורים
- חצי כוס יין אדום
- שמן
- 3 שיני שום
- עליי דפנה
- אבקת מרק
- תבלינים: מלח, פלפל, כף גדושה פפריקה מתוקה, תבלין ראס אל חנות, כפית כמון.
אופן ההכנה:
- צורבים פרוסות בצל עם מעט שמן ומוסיפים את הבשר. סוגרים עם מכסה ומשאירים על אש נמוכה.
- לאחר 5 דקות מוסיפים 4-5 כוסות מים רותחים, עליי דפנה ושיני שום, אבקת מרק ומלח מבשלים למשך כשעתיים.
- מוסיפים מים לפי הצורך כדי שתמיד ישארו מים בסיר לפחות בגובה הבשר.
- מתבלים, מוסיפים את היין, מבשלים עוד כחצי שעה, מוסיפים את הפטריות ומממשיכים בישול על אש נמוכה כחצי שעה נוספת.