מצרכים:
- 1 חבילת כוסברה
- 1 חבילת פטרוזיליה
- צרור סלרי
- 1 בצל גדול
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה קפואה (לא חובה)
- 4 שיני שום
- 5 לימון פרסי (לימון המוני)
- תבלינים: 2 כפות כמון, מלח, פלפל שחור, תבלין כוסברה טחונה (לא חובה)
- אופציונאלי לקישוט: פרוסות דקות מלימון טרי
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים פנימה את השעועית הירוקה.
- קוצצים את כל הירק דק-דק ומוסיפים לסיר, מוסיפים מים חמים עד לכיסוי.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות, מוסיפים פנימה.
- מוסיפים את השום ואת הלימון ומתבלים
- מוודאים שהמים מכסים את כל התכולה ומוסיפים לפי הצורך.
- מבשלים כשעה על אש בינונית עד לקבלת תפוחי אדמה רכים ורוטב מצומצם מעט וכהה.
מושלם עם לחם טרי או אורז לבן, לבריאות!!!