מתכון לפרגיות ברוטב פירות יער מתקתק / שף חיים בורנשטיין
המצרכים לפרגיות ברוטב פירות יער מתקתק:
- פרגיות
- 1/2 ק"ג סוכר
- פירות יער או אוכמניות (אפשר גם קפוא)
- 1 כוס יין אדום חצי יבש או מתוק
- מעט קינמון
- פלפל שחור
אופן ההכנה לפרגיות ברוטב פירות יער מתקתק:
- בסיר, מכניסים חצי קילו סוכר וממיסים אותו עד כמעט שנהיה קרמל
- מוסיפים פירות יער או אוכמניות (אפשר גם קפוא), כוס יין אדום חצי יבש או מתוק, מעט קינמון, ופלפל שחור ומערבבים הייטב לאיחוד.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת רוטב אחיד וללא גושים.
- מסדרים את הפרגיות בתבנית ומכסים אותן ברוטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך חצי שעה
- מגישים עם פירה או כל מה שאוהבים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון