מתכון לבשר כבש מתקתק ע-ו-ל-מ-י
איך מכינים בשר כבש? הכי קל והכי פשוט והריח שיתחיל להסתובב לכם בבית פשוט יביא את כולם למטבח, אז תשמרו על הסיר הזה טוב-טוב-טוב עד לליל הסדר....
מצרכים:
- 2-3 ק"ג בשר כבש
- 2 כוסות שזיפים מיובשים+משמשים יבשים / אננס בשימורים
- כוס ערמונים
- 2 בצלים גדולים
- 3/4 כוס סילאן טבעי
- 4-5 שיני שום
- עלי דפנה
- תבלינים: כף ורבע מלח, כפית פלפל,2 כפות אבקת מרק, כף כמון
אופן ההכנה:
- פורסים את הבצלים לפורסות דקות-דקות ומטגנים עד להזהבה
- מניחים את הבשר על הבצל ומאדים כ-10 דקות.
- מתבלים ומוסיפים מים עד לכיסוי, שום ועלי דפנה, מבשלים כשעה. מוודאים שיש מים בגובה הבשר כל הזמן.
- מוסיפים את האננס/שזיפים, הערמונים והסילאן, ומבשלים עוד כשעה עד להתרככות מלאה של הבשר וצמצום קל של הנוזלים.
פסח כשר ושמח!!!