תקחו לפיקניק: אורז אדום עם שוקיים רכות בסיר אחד (לאוכלי קטניות)

התבלינים של פסח כל כך איכותיים שפשוט עושה חשק לבשל איתם עוד ועוד... והמתכון הזה הוא אחד התבשילים שסופגים את הטעמים באופן מיוחד!

תקחו לפיקניק: אורז אדום עם שוקיים רכות בסיר אחד (לאוכלי קטניות)
אורז אדום עם שוקיים רכות צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג אורז פרסי
  • 16 שוקיים עוף
  • 1 בצל
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • תבלינים: כף גדושה פפריקה מתוקה. כפית כורכום. כף כמון. כף מלח. מעט פלפל שחור. כף אבקת שום.
  • שמן

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הבצל ומתחילים לטגן עם מעט שמן.
  2. מניחים מעל את השוקיים.
  3. מכסים במים רותחים מתבלים ומוסיפים רסק
  4. מבשלים כארבעים דקות עד להתרככות עם מכסה.
  5. מוסיפים פנימה את האורז ומוסיפים מעט מים ומלח לפי הצורך.
  6. מבשלים יחד עד להתנפחות האורז והתרככות מלאה ומיצוי כל הנוזלים  – על אש נמוכה כחצי שעה.
  7. מוודאים שהאורז רך ועסיסי ואם יש צורך מוסיפים עוד מים חמים ומשאירים לבישול איטי.

בתיאבון!

 

 

 צבע אדום

art