מתכון לשניצל דג סול מטוגן ברוטב לימון

חלום של ארוחת צהריים או ערב: שניצלי דג סול זהובים וקריספיים, עטופים בציפוי מתובל ועשיר. הרוטב לימון חמצמץ ומרענן משלים כל ביס ומוסיף טעם מיוחד לסעודה. מתכון קל להכנה שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה של טעמים

מתכון לשניצל דג סול מטוגן ברוטב לימון
שניצל דג סול מטוגן ברוטב לימון צילום: נועם זיגדון

מתכון לשניצל דג סול מטוגן ברוטב לימון / נועם זיגדון

המצרכים לשניצל דג סול מטוגן ברוטב לימון:

  • 6 דגי סול / מושט מפולטים ללא עור

לציפוי:

קערה אחת:

  • 2-3 ביצים
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 טיפות מים

קערה שניה:

  • ½-1  כוסות קמח
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • ½ כף פיטרוזליה יבשה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח

לרוטב לימון:

  • מיץ מלימון 1 בנוני
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כוס מים
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת מרק
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית מלח
  • 1-2 כפיות קורנפלור + ½ כוס מים
  • פיטרוזליה קצוצה- לקישוט

אופן ההכנה לשניצל דג סול מטוגן ברוטב לימון:

  1. בכל קערה מערבבים את המצרכים ומניחים את 2 הקערות זו לצד זו
  2. טובלים את הדגים קודם בתערובת הקמח ואחר כך בתערובת הביצים
  3. מטגנים בשמן עמוק משני צדדים עד לקבלת גוון שחום 

הכנת רוטב לימון:

  1. מרתיחים את המים עם הלימון והתבלינים
  2. מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים
  3. מוסיפים לסיר ומערבבים עד שמסמיך
  4. שופכים מעט רוטב על הדג המטוגן
  5. מפזרים פיטרוזליה קצוצה ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מתכון לשניצל דג

 צבע אדום

art